Jeg lugter og mine bryster eksplodere

Udgivet i kategorien Baby, Nyt

What the actual ***k. Hvorfor er der aldrig nogle som snakker om alle de super fesne ting der foregår i en graviditet? Altså, misforstå mig ikke, men SERIØST?? Det er super smukt det der foregår inde i ens mavse og jeg er overlykkelig, men hvorfor er der aldrig nogen der snakker om alle de knapt så fantastiske ting der foregår i en graviditet? Det er der måske også, men jeg havde virkelig et helt andet billede af det end det jeg så nu oplever på egen krop. Jeg bliver seriøst mindre og mindre feminin og kan nærmest ikke kigge mig selv i spejlet længere. Jeg kan bare ikke følge med mere, jeg er simpelhent for træt til at gå op i mig selv for tiden, så jeg halter altså lidt efter. Jeg får ikke trænet (fordi jeg har været mega syg) og jeg magter slet ikke at gøre noget ud af mig selv. Stakkels Marco, han er meget vant til en velduftende, ren og velklædt kæreste, og nu, ja, ikke det i hvert fald… Jeg lugter af sved 90% af tiden, jeg magter ikke at gå i bad hver dag, og jeg kan ikke passe noget af mit tøj længere (kan ikke finde noget pænt graviditetstøj). Alt i alt, super frustrerende. Jeg er så vant til at kontrollere alt hvad jeg foretager mig, og nu har jeg ingen kontrol over noget som helst, what so ever! Ud over det, så har jeg aldrig i mit liv haft så store bryster som nu, det er jo fuldstændig vanvittigt. Jeg har altid haft meget små faste bryster (hvis man overhovedet kunne kalde dem bryster), og havde faktisk set frem til at jeg den dag blev gravid og det hele ville vokse en lille smule, MEN jeg skal sgu da lige love for at ’en smule’ slet slet ikke kan gøre det. Og bliver de ved med at vokse sådan hele graviditeten? –det er jo det vildeste! Ret utroligt hvad kroppen kan. Marco er vild med det, men har kan seriøst lige prøve på at komme for tæt på dem! De er så ømme, at de snart springer. Jeg plejer at kigge ned ad mig selv og se en lækker 6-pack, meeeeeeen, det var dengang. Those days are over.

Oven i hatten, så ligger jeg stadig og kaster op, og jeg er nu over 4 måneder henne, det lidt stramt. Jeg troede graviditet var en idyllisk oplevelse, men jeg kan da konstatere at ALT bliver sat på prøve og at selvom min krop er vant til at blive udsat for rimeligt hårde fysiske opgaver, ja, så må jeg indrømme at jeg ALDRIG har prøvet noget så vildt som de første 3 måneder af min graviditet. Enten vokser der en djævel inde i mig eller også skejer den bare ud nu og så når den kommer ud, så bliver det en engel og verdens nemmeste barn…

Satser på sidste mulighed 😉

Jeg har det faktisk ret skidt med ikke at få trænet, men jeg har virkelig ikke haft det godt. Jeg har været så syg, og har nærmest ligget ned en måned i streg. Det er mega mærkeligt da jeg jo er vant til ret megen fysisk udfoldelse. Det der så kommer lidt bag på mig er, at jeg faktisk godt kan vende mig til ikke at lave noget, haha, det er virkelig intet problem at ligge på sofaen og stene serier og snacke en masse lækkert, det er bare samvittigheden der trykker bagefter – men jeg gør det jo får babyen, ik?

Til sidst er der så humørsvingningerne… det er åbenbart ikke kun noget folk finder på, det sker, og det sker big time nogle gange! Stakkels mand altså, hvis jeg ikke er single når denne her graviditet er ovre, så er det et mirakel og en meget meget god og tålmodig mand har mig. Wish me luck!

Funfact:
I gennemsnit bliver hvert bryst 5 cm og hele 1,4 kilo større under graviditeten! Halleluja 🙂

 

 

12. juli 2017
/
Tidligere indlæg Næste indlæg

26 Kommentarer

 • Reply Helen

  Det blir enda bedre når du får melk i brystene…. Da kan jeg love deg at de vokser enda mer. Men da forsvinner magen og du får flat mage og store bryst 🙂
  6-packen din får du nok tilbake igjen så fort du starter opp med trening igjen så den trenger du ikke å tenke på, den er bare litt godt gjemt akkurat nå 🙂

  12. juli 2017 at 10:04
 • Reply Line B.

  Pinligt, vidste ikke at du var gravid. Tillykke, det er det største.
  Din krop bliver god igen, og din sickspack kommer tilbage. Mit livs form har jeg fået EFTER 3 fødsler 🙂
  Du får det også bedre, mere energi og kan kommer ud og svømme lidt senere i graviditeten. Hvis du har lyst altså. Og brysterne begynder først sådan rigtig at blive store når man har født og mælken løber til. OMG mine blev giga. Ha ha.

  Og snacks er 100% til baby 😉 Jeg mener kroppen craver jo det baby har brug for ik?

  God fornøjelse med det ♡

  12. juli 2017 at 10:40
 • Reply SIMONE E.

  Tillykke med graviditeten.
  Jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv, jeg er samme sted i livet og prøvet at finde det fantastiske alle snakker om ved at være gravid. Indtil videre må jeg sige at det har været svært at finde hyggen ved det, som man forklare det som. Jeg er selv 4 måneder henne og bliver ved med at være syg. Jeg er helt udmattet og kan ikke tage mig sammen til noget som helst. Det er yderst irriterende.
  Det positive er billederne og spændingen ved at skulle være mor for første gang. I mit tilfælde har jeg en mand som gør alt for at jeg skal have det godt og finder sig i de vilde humørsvingninger og mit sindsyge gravide jeg. Jeg har lidt dårlig samvittighed over det skal gå ud over ham, men der er intet overskud.
  Hvis du finder nogle godt fif, må du endelig dele dem. Jeg gør hvad jeg kan for at finde ting der gør hverdagen mere produktiv og hyggeligere.
  Held og lykke med det hele 🙂

  12. juli 2017 at 11:10
 • Reply Henriette

  Kvalme er bare det værste. Det kan dræne en helt. Prøv med lidt ingefær the eller tabeletter det skulle hjælpe. Hvad med søster kan hun ikke give lidt gode råd ang din kvalme?. . Hvis du har lidt overskud så gå en lille tur også selvom du lugter eller ta Marco med en tur i svømmehallen. ( Køb en kæmpe svømmedragt) Du skal nok blive en lækker steg igen Marco løber ingen steder. Han elsker dig og glæder sig vildt til at blive far.

  12. juli 2017 at 11:50
 • Reply Henriette

  Hvorfor forsvinder mine smileys?

  12. juli 2017 at 11:53
 • Reply Malou

  Hej Jeanette. Det er simpelthen så skøn læsing det du skriver. Årsagen til det, for mit vedkommende, er at jeg har det præcis som dig Jeg er også gravid med mit første barn – en lille pige (17+2) og det var heller ikke planlagt. Det er nu meget rart at læse at andre har det / har haft det ligesom mig. Jeg har præcis samme genere og har haft samme tanker som du lufter i både dette og i et tidligere indlæg. Så tak for det Jeg ser frem til flere indlæg i fremtiden.

  12. juli 2017 at 11:54
 • Reply Rikke

  Stort tillykke med graviditeten
  Ved min 4. svømmede jeg 3 gange om ugen 1km til dagen før jeg blev sat i gang … dog ikke så hurtigt, som før graviditeten.
  Sjovt nok dukkede der altid en ekstra livredder op i hallen, når jeg kom … og de var søde til at tilbyde hjælp til at komme op af bassinet … man glemmer, hvor tung maven er, når man skal op af vandet.

  12. juli 2017 at 11:58
 • Reply Vibeke

  Hahahahahaha….Gode betragtninger du der har gjort dig….Jeg tror at årsagen til ingen skriver om alle de der nederen ting der OGSÅ er en del af en graviditet, er at så ville vi uddø som race….Jeg havde ingen kvalme i min graviditet. Til gengæld så havde jeg en periode hvor jeg seriøst fik brækfornemmelse bare ved tanken om oksekød. Det kom som lyn fra en klar himmel. Det var kritisk. Normalt så er jeg til store røde bøffer. Og pludselig kunne jeg ikke holde tanken om oksekød ud. Der var jeg presset. Heldigvis så forsvandt det igen. Jeg havde også hørt at hvis man ikke har fået vand i kroppen når man nåede 30.uge, så fik man det ikke. Jeg nåede 30.uge. Og passerede denne i fin stil uden så meget som en dråbe vand i kroppen. Og tænkte Nahahahahaha…I uge 33 kunne jeg lægge krop til OL i vandpolo….Hvorpå nogen var så elskværdige at fortælle mig at man ikke var garanteret at det forsvandt igen når man havde født. WFT ????? Den slags information burde jo så et eller andet sted så man kan træffe sine beslutninger på et sagligt grundlag. INDEN man blev gravid. Og den der med at man skal huske at sove inden baby kommer….Den står i skarp kontrast til hvor svært det er at få en ordentlig søvn når “The devil inside” danser can-can på ens blæret og man skal op og tisse 4 gange hver nat. Og stort set alle sovestillinger er ukomfortable.
  Kort sagt : Der er en konspiration. Nogen prøver at dække over alle generne ved kun at sælge alle de fantastiske ting. Velvidende når først man har skrevet under på kontrakten, så kan man ikke komme ud af den 😉
  Til gengæld så er resultatet af disse gener helt igennem fantastisk.

  12. juli 2017 at 12:55
 • Reply Linda Skov

  Bliver simpelthen nødt til at skrive, at det her bare er luksusproblemer.. Jeg var 4 år om at blive gravid inkl. et hav af fertilitetsbehandlinger, så bliver simpelthen så harm når jeg hører brok over en graviditet. Det er den STØRSTE gave og et mirakel uden lige – og der er så mange mennesker der ikke kan, og aldrig lykkes med at blive gravide!! Så vær glad! Og ærligt – du havde vel ikke forventet at gå igennem en graviditet med six pack?! Det er det smukkeste, mest feminine og kvindelige, at rende rundt med en gravid mave. Inden jeg blev gravid, følte jeg mig ikke tilstrækkelig som kvinde, jeg var ikke i stand til det som kun kvinder kan. Heldigvis lykkedes det mig, og fordi jeg havde været det igennem for at blive gravid, satte jeg pris på alt ved min graviditet, og elskede at vise min mave frem
  Men ja – mit budskab er vel bare, vær glad og lykkelig over at du har den kæmpe velsignelse at du er gravid!
  Jeg ved at det her blogindlæg vil ramme alle de kvinder, som kæmper med at blive gravide. Det rammer selv mig, på trods af, jeg var så heldig at blive gravid og idag har den dejligste lille søn.
  Og selvfølgelig stort tillykke

  12. juli 2017 at 13:50
  • Reply Helen

   Jeg er helt enig med deg om at det er et luksusproblem og at det er den største gave og et mirakel uten like… Men, jeg har 3 barn og 3 helt uproblematiske svangerskap. Jeg svømte ca 10-12000 meter i uken, gikk turer, spinning osv. Ikke var jeg kvalm, ikke hadde jeg vondt og ikke la jeg på meg mer enn 6-8 kg. For andre så ville det være et perfekt svangerskap. Men ikke for meg. Jeg likte aldri å gå gravid. Jeg har alltid vært aktiv, men nå var jeg trøtt… veldig trøtt. Sovnet foran TV kl 19.00 hver kveld. Ikke klarte jeg glede meg over en voksende mage heller. Jeg har alltid vært slank og relativt godt trent. Jeg var aldri komfortabel med at kroppen vokste og jeg følte meg som en flodhest. Selv om jeg ellers var i god form og kunne trene, så kunne jeg ikke gjøre det jeg normalt gjorde. Jeg svømte mye, men det gikk sakte og jeg pustet som en elefant.
   Jeg ville aldri vært foruten opplevelsen over å ha gått gravid 3 ganger, kjenne sparkene og at babyen lever i magen.. Men jeg klarte aldri å glede meg i løpet av de 9 mnd. Det er først nå jeg kan se tilbake på de 9 mnd og glede meg over det. Der og da gledet jeg meg bare til det var over. Vi er alle forskjellige og vi opplever kroppen sine endringer forskjellig. Jeg har full forståelse for at en topp trent person kan ha vanskelig for å takle endringene med kroppen og det at du mister kontrollen. Selv på de tøffeste treningene er det du som presser kroppen og alt sitter i hodet. I et svangerskap er det kroppen som setter deg på en prøve og du har absolutt null kontroll…

   13. juli 2017 at 13:14
 • Reply Bente Hansen

  You’ve ain’t seen nothing yet!
  Jeg er 7 måneder henne i anden graviditet og er sygemeldt med kvalme. Jeg vil anbefale dig at prøve zoneterapi, som ud over akupunktur er det eneste, der virker for mig. Og tro mig: Jeg har prøvet ALT. Man har jo lyst til at svinge en lussing efter velmenende råd som mandler. Jeg er ellers ikke en, der har benyttet mig af alternative behandlinger før, men det virker!
  … Ang. Bryster – jeg vil ønske, der var nogen, der havde fortalt mig, hvor SINDSSYGT ondt det gør, når mælken løber til efter fødslen. Nu er du advaret!
  Man finder sin ro med det hele. Og man må godt have lidt ondt af sig selv. Men det vil være godt for dig at gøre noget godt for dig selv.
  Held og lykke med det hele fremover!

  12. juli 2017 at 14:53
 • Reply Bertha

  Pic’s or it didn’t happen. :p

  12. juli 2017 at 16:23
 • Reply Mette M

  Stort tillykke med graviditeten … for mit vedkommende har det kun været tiden der hjalp mod kvalme og opkast (både 1. gang og nu 2. gang) Mht. Tøj, så prøv at tjekke http://www.lykkebylykke.dk ud, hun har meget fint som gravide også kan passe (eksempelvis fine toppe fra Moves) … hun ligger også mange eksempler på Instagram hilsen en anden gravid (i 5. Måned)

  12. juli 2017 at 18:52
 • Reply Louise Winberg

  Hej Jeanette.
  Jeg forstår dig fuldt ud. Jeg håber for dig at din kvalme snart stopper. Jeg kastede op frem til uge 17. Jeg gik til akupunktur på sygehuset, og det hjalp mod kvalmen! Det kan anbefales.
  Desværre fik jeg ikke lov at komme meget til kræfter, efter kvalmen var ovre. Fra 20. uge og et stykke tid efter fødslen, fik jeg meget lavt blodtryk og besvimede ofte. Kunne og måtte ikke rigtigt foretage mig noget. Jeg fik at vide af lægen, at det var sådan, fordi at jeg før graviditeten havde lav puls og blodtryk pga. mit aktive liv som konkurrencesvømmer. Når baby vokser behøver den mere og mere energi osv. fra morens krop. Hjertet skal derfor arbejde hurtigere. Det gjorde at min krop ikke kunne følge med, da mit blodtryk blev farligt lavt. Normalt stiger blodtrykket under graviditeten. Var bare ikke tilfældet ved mig.
  Efter fødslen er blodtrykket kommet tilbage til det leje det havde før graviditeten. Min mave blævrer stadig, men mon ikke det forsvinder når først træningen genoptages!
  Glæd dig over at du er i så god form. Jeg fik at vide at mine stærke mavemuskler stabiliserede det voksende liv. Maven voksede ikke så hurtigt og fik derfor heller ingen strækmærker, udover to tre meget små på ca. 2 cm. i længden. Selve fødslen gik også nemt, fordi jeg, efter jordemoderens udsagn, var i god fysisk form.
  Bevæg dig det omfang du magter og NYD at du kan dase på sofaen! Du skal nok få din flotte krop tilbage når tiden er til det igen.
  Alt godt herfra.

  13. juli 2017 at 09:55
 • Reply Maja

  Fantastisk indlæg
  Bringer minderne frem fra egen graviditet. Men bare rolig du glemmer hurtigt hvor slemt det hele var når først du har guldklumpen i dine arme.
  Nå ja og så bare rolig det der med hormonerne det fortsætter
  Og så vil jeg da lige ønske tillykke med graviditeten og held og lykke. Og så er det skønt at læse med på din blog

  13. juli 2017 at 21:45
 • Reply Anja MN

  Jeg havde kvalme i samtlige 9 mdr, kastede op sidste gang, 1 time før jeg fødte! Her hjalp ingefær sodavand ret godt. Smagen er ikke super, men det hjælper. Også Balancid tabletter til den medfølgende halsbrand, så er du godt kørende
  Tillykke med maven forøvrigt

  14. juli 2017 at 07:56
 • Reply Karina

  Undskyld, men det er så sjovt det du skriver for det er spot on det hele! Men det er fucking svært at skulle acceptere at man altså ikke kan tage kontrol over lige netop dette i sit liv!
  Når det så er sagt så er det jo “heldigvis” en periode og den slutter igen, min ikke du får det bedre senere i graviditeten og kan gøre lidt mere af hvad du gerne vil
  Held og lykke med det, det er fantastisk, skræmmende, vidunderligt, frygtindgydende og mega vildt overdreven dejligt og livsbekræftende alt sammen på samme tid!
  Knus K

  15. juli 2017 at 11:02
 • Reply Mette

  Graviditet, fødsel og den første tid bliver malet rosenrødt, fordi det er alle de fantastiske ting, man husker bedst. Jojo.. der var da bestemt kvalme og ondt alle vejne og konstant tissetrang for bare at nævne lidt… men når det hele kommer på afstand, er det ikke det, der fylder. Det er tanken om, at man har groet en baby med sin krop.. det fantastiske i, at man kunne mærke den lille. Så tæt kommer man aldrig mere på sit barn.
  Og hvis du synes, graviditeten byder på interessante overraskelser, så bare vent til fødslen og tiden efter. Ens krop opfører sig meget overraskende og ufeminint under en fødslen og de første måneder efter. Til gengæld er man urkvinde med stort U.
  Man bliver f.eks. overrasket over, at kroppen tager over under en fødsel. At det gør ondt andre steder end exit, når man føder. At det gør nillernaller at amme i den første tid (det kan vare uger). At den lille ofte ikke har et spise- eller søvnmønster den første tid, men ofte ynder at bytte rundt på nat og dag. Når man tror, at nu har man styr på det der babyshit, ændrer den lille på sine vaner og mønstre..og man har ikke styr på en skid alligevel.
  Men hey.. jeg har gjort det tre gange og er kommet hel ud på den anden side. Det gik nu egentlig meget godt og jeg får julelys i øjnene og føler mig sørgmodig når jeg ser en gravid eller en mor med en nyfødt. Fordi det er så smukt, feminint og helt fantastisk. . (og sørgmodig fordi den tid er forbi for mig)
  Jeg (min kvalme) var meget glad for hindbærbolcher og peppermyntebolcher. Sidstnævnte smager også at peppermynte, når man må overgive sig.. og det er nu egentlig meget rart 🙂
  Og Sun-Lolly.. Isen køler og beroliger den oprørte mave. Jeg var mest glad for hindbær.
  Tillykke med graviditeten. Det er helt fantastisk oplevelse (ofte mest fantastisk set i bakspejlet).

  16. juli 2017 at 21:16
 • Reply Laila

  Tillykke med maven, det er helt fantastisk og må desværre meddele at der er mange mange flere “overraskelser” forud.
  En af de ting jeg blev mest overrasket over var så meget mine brystvorter forandrede sig – det var vildt!
  Og så er alle de forandringer ingenting i forhold til hvor meget man skal ændre efter baby kommer – det er syg hårdt, men fantastisk (noget af tiden, nogle gange mest når baby sover)

  17. juli 2017 at 11:06
 • Reply Louise

  Stort tillykke med graviditeten! 😀
  Hvor er det bare kæmpe stort. Nu har jeg ikke selv prøvet at være gravid, men NØJ hvor kan kroppen altså bare meget! Jeg var selv konkurrencesvømmer engang og elskede at træne hårdt hver eneste dag. Som 14-årig blev jeg alvorligt syg og tilbragte en måned på hospitalet, hvor jeg tabte næsten 8 kilo og RIGTIG meget muskelmasse. Efter 4 måneder var jeg tilbage i vandet, og efter 6 kunne jeg igen følge med mine holdkammerater. Min pointe er: Hold nu K*FT hvor kan den krop altså klare meget, og selvom graviditeten nok lidt føles som en ’sygdom’ af og til, kan kroppen bare klare skærene – og tilmed vende tilbage til sin oprindelige form bagefter. Det er sgu da girl power i sin reneste form! Endnu engang stort tillykke til jer begge 😀

  17. juli 2017 at 21:34
 • Reply Maria

  Dejligt du har en blog, men få dog en til at læse korrektur på den (i det mindste dine overskrifter som denne her!), for det er lidt kikset….

  18. juli 2017 at 19:19
 • Reply Karina

  Bare lige et lille tip: Enula på Rosenvængets alle på Østerbro har super lækkert tøj – de udvælger lækre ting fra en række mærker, som maven kan være i, men ikke er graviditetstøj, så man gider også godt gå i det efter fødslen 🙂

  18. juli 2017 at 23:54
 • Reply June

  Stort tillykke.
  Jeg har aldrig været gravid og bliver det heller aldrig. Det er mit valg og jeg har det fantastisk med det.
  Jeg kan derfor ikke være med i denne snak, men jeg faldt over et link, og tænkte straks på dig.
  http://www.healthyway.com/content/of-the-grossest-pregnancy-secrets-that-no-one-talks-about/11411?rtg=healthyway-BH1wdf&param4=hwy-oo-fbss-2396-eint-mo-ocpm-android&param5=10154156643061186&param6=23842588521050193
  Held og lykke med det hele fremad.

  19. juli 2017 at 13:31
 • Reply Adam D

  Det lyder vist til I venter jer en pige. Hvis ens bryster er vokset sig markant større end normal størrelse, så siger reglen vist, at man venter sig en pige.

  19. juli 2017 at 21:30
 • Reply Christina thoft

  Ha ha sjov læsning.
  Jeg har fem børn. Har altid undret mig over alle de ting vi kvinder ikke fortæller om graviditet og fødsler. Seriøst bare vent til fødslen det er er der dit fokus skal ligge og forvent den vildeste oplevelse du nogen sinde har haft Og ikke et ord om de der sexede trusser på sygehuset, alt blodet!!!!! De kæmpe store bleer der alligevel ikke opfanger alt!!!! Hvor ondt der gør at komme på toilettet især hvis du er heldig at få et klip eller bare blive syet. KLIP ????? Ja de klipper!!!! I dine aller ædleste dele…. heldigvis er de i de sidste 14 år blevet meget bedre til at undgå klip!!! Hvis du synes at du har ømme bryster nu, så Ikke et ord om de sindsyge smerter man har i de første uger, mens amningen etableres!!!! Jeg er lykkedes 2 ud af 5 gange, da jeg åbenbart laver babyer med stramme tungebånd/læbebånd og andre diverse skøre ting jeg aldrig havde hørt om Og ikke et ord om at man ikke kan sidde på rumpen den første uge efter fødslen, hvilket jo egentligt er det eneste man skal…. amme amme amme!!!!!
  Men i det øjeblik du holder den smukkeste baby i verden, er alt det andet lige meget. Så vi siger det ikke til nogen….. det er vores hemmelighed. Ikke engang jordemødre fortæller noget schhhhhh !!!!!
  Alt muligt held og lykke, håber du snart bliver “friskere” og kan nyde endnu mere. For alle siger jo at 2. Trimester er det bedste

  23. juli 2017 at 14:32
 • Reply Katrine | Udelukkende Lund

  Stort tillykke med graviditeten. Jeg havde det på samme måde sidste år, da jeg var gravid. Ang. graviditetstøj, så synes jeg også, det var svært at finde noget, men så faldt jeg over Seraphine, som blandt andet kan købes hos Purløg og Persille, og det er både pænt og i god kvalitet, og kan også bruges som ammetøj det meste af det 🙂

  23. juli 2017 at 21:50
 • Skriv en kommentar

  Du vil måske også ku' li'