Holy Shit – 10 kilo tungere i 21. uge

Udgivet i kategorien Maven, Nyt

Jeg har rundet de 80 kg (0g lidt til), troede ikke dagen ville komme, men jeg vidste tydeligvist ikke hvad graviditet var for noget. Jeg er ca. 10 kilo tungere end jeg var lige inden jeg blev gravid, og jeg vil våge og påstå at 5 af dem sidder på mine bryster. Jeg kan godt se, når jeg kigger mig selv i spejlet, at jeg ser lidt rundere ud end normalt, og mit ansigt er lidt mere fyldigt end det plejer, synes bare ikke det var så galt igen. Jeg ved heller ikke hvad normalen er, når man er 21 uger henne i sin graviditet? Jeg ved bare, at jeg føler mig lidt som en hval på land :/

 

Ligamentsmerter – hvad er nu det for noget?

Jeg døjer med ekstremer smerter helt langt nede i min lysken, tror de kalder det ligamentsmerter? – og hold nu kæft hvor gør det ondt. Når klokken bliver omkring 15/15.30 kan jeg nærmest ikke bevæge mig længere. Jeg får så ondt, at jeg knapt kan løfte mit højre ben, og det er kun i min højre side – meget mærkeligt. I lørdags cyklede Marco og jeg ind til strøget for at hygge lidt. Vi shoppede lidt, fik noget lækkert mad, og da klokken var 14.30 besluttede vi os for at cykle hjemad igen. Det var gået mega godt, og jeg havde slet ikke haft ondt eller følt træthed på noget tidspunkt, og jeg nåede lige at sige det højt, og så… Jeg fik så ondt at vi knapt nok var kommet hjem igen. Det var simpelhent så tragikomisk, jeg måtte cykle med kun et ben, medens det andet hang ned langs siden på cyklen, og de sidste 500 meter måtte jeg holde fast i Marco’s bælte så han kunne trække mig afsted på cyklen.

Da vi så kom hjem, ja så skulle vi også lige op på 4. sal, UDEN elevator.. Ved ikke om i kan forstille jer hvordan det foregik, men det tog nok 20 minutter for mig at komme helt op. Tror jeg græd de sidste to etager, jeg følte mig simpelhent så elendig. Marco kunne ikke helt lade være med at smågrine lidt, hvilket var mega provokerende og mine tårer trillede ned ad kinderne på mig 🙁

Kan man gøre noget for at de smerter går væk? Og må man tage smertestillende som gravid? Hun giver mig virkelig kamp til stregen, og hun er ikke engang født!! Hun er en meget bestemt ung dame. Når hun siger stop, så betyder det STOP, og så kan jeg hverken gå, stå eller nærmet foretage mig noget som helst, det eneste jeg kan, er at ligge ned.

Gravid massage?

Jeg har jo hele min karriere som elitesvømmer, haft fantastiske mennekser omkring mig, som  har hjulpet mig med at få min krop til at præstere når den skulle. Her iblandt var massage en stor del af min træning, og det er jeg altså begyndt at kunne mærke, at jeg mangler nu!! Jeg kan slet ikke finde ro om natten, og når jeg vågner om morgenen, føler jeg, jeg har været oppe at slås.  Jeg er så øm i min ryg, så nu er spørgsmålet om man skal gå til gravid massage? Og findes det overhovedet, eller rettere sagt, er det godt? Og hjælper det?

Det er alt for nu 😉 Håber i har svar til mig!!!!

 

 

 

10. august 2017
/
Tidligere indlæg Næste indlæg

53 Kommentarer

 • Reply Mie

  Gravid massage er altid godt, noget jeg ihvertfald nyder i min graviditet

  10. august 2017 at 10:30
 • Reply Henriette

  Prøv med noget vandaerobic

  10. august 2017 at 10:31
 • Reply Janne

  Er sikker på, at du vil have godt af gravid-massage…husk blot, at du ikke skal sammenligne det med den massage, du har fået sædvanligvis.
  Døjede selv med alverdens smerter under begge mine graviditeter og vil anbefale dig akupunktur for smerterne – måske kan din jordemoder anbefale et godt sted til dig…eller måske praktiserer hun det oven i købet selv…det gør de i det jordemoderhus, jeg var tilknyttet på fyn. En anden ting, der godt, er træning/fys. for gravide!
  Held og lykke med graviditeten 🙂

  10. august 2017 at 10:34
  • Reply Janne

   HOV…den træning/fys, jeg skrev om, er naturligvis i vand

   10. august 2017 at 10:39
  • Reply Jeanette Ottesen

   Hej Janne! Tak for svar! Jeg vil tage en snak med min jordemor 🙂

   10. august 2017 at 17:48
   • Reply Janne

    Velbekomme 🙂

    13. august 2017 at 23:53
 • Reply Janne

  HOV…den træning/fys, jeg skrev om, er naturligvis i vand 😉

  10. august 2017 at 10:35
 • Reply Anne Dorthe

  Hej. Tak for en super blog! 🙂 jeg ved ikke om du allerede sover med en graviditetspude, men ellers kan jeg helt bestemt anbefale det. Jeg havde kæmpe glæde af min graviditetspude fra Fossflakes. Den gjorde at jeg kunne ligge alle mulige behagelige stillinger om natten (især i takt med at maven voksede) og den kan også hjælpe ift. smerter. Jeg bøvlede heldigvis ikke selv med smerter under min graviditet, så har ingen erfaring med det, men tænker at en god og behagelig nattesøvn er vigtig uanset hvad 🙂 Held og lykke med graviditeten og den kommende fantastiske tid med baby.

  10. august 2017 at 10:37
  • Reply Jeanette Ottesen

   Hej Anne
   Tak fordi du læser med!
   Jeg skal så meget have fat i sådan en graviditetspude!!! TAK for svar 🙂

   10. august 2017 at 17:49
   • Reply Dina

    Uden at vide om en graviditetspude og en ammepude er det samme(?), så bruger jeg min ammepude til at sove med. Den kan både nå til at ligge mellem benene og støtte under maven. Så er det også to fluer med ét smæk – den kan jo også bruges efter fødslen 🙂

    12. august 2017 at 20:29
 • Reply Ida

  Faktisk er svømning rigtig godt. Og det er du allerede super til men ja du bliver mere og mere træt. Jeg er mor til 2. Så hvile og hvile er godt for kroppen.

  10. august 2017 at 10:38
 • Reply Pia Vilhelmsen

  Hej Jeanette,
  Åh.. stakkels dig Du skal gå til yoga! Det kan hjælpe dig/din krop på mange måder og du får ro til at sove om natten. Prøv Kira Løve i Charlottenlund, sød og meget dygtig!
  God dag

  10. august 2017 at 10:39
  • Reply Jeanette Ottesen

   Hej Pia,
   Tak for svar. Jeg har overvejet Yoga, tror jeg prøver det af!!!

   10. august 2017 at 17:51
 • Reply Julie Hjelm Jacobsen

  Kære Jeanette
  Tillykke med maven! Du er velkommen til gravidmassage (og vist da også et kig på, hvordan dit bækken står) på PHYSIOGA. Vi har 20 års erfaring i den slags. Giv mig et praj, hvis vi skal finde ud af noget.

  10. august 2017 at 10:42
 • Reply Steen

  Du er super smuk som du er

  10. august 2017 at 10:47
 • Reply Maria

  Kan varmt anbefale gravidmassage, fik det den gang på Skodsborg Kur og Spa, helt FANTASTISK for din gravide krop! Har dog også virkelig gode erfaringer med Fredensborg Fysioterapi v/Søren Hasle. Han er tidligere fys. for blandt andet guldfireren Han hjalp mig, da min krop blev helt elendig under min graviditet

  10. august 2017 at 10:55
 • Reply Cherie

  Hvile og yoga

  10. august 2017 at 11:46
 • Reply Louise Munk

  Hej smukke Jeanette
  Sikke en fin mave du har! Når man bliver gravid blødgøres ligamenterne i kroppen, så den bliver klar til fødsel. Det kunne være, du havde en form for bækkenløsning. Jeg synes, du skal prøve at finde en dygtig kiropraktor i Kbh, som kan hjælpe dig. De er nemlig specialister i skelet og muskler og hvad der hører til. Jeg er selv kiropraktor, og er sikker på, du vil kunne hjælpes!

  10. august 2017 at 12:21
 • Reply Annemette

  Er du tjekket om de smerter du mærker ikke er bækkenløsning?
  Rimelig vigtigt at være sikker på.
  Synes du skal konferere en læge eller jordemoder..

  10. august 2017 at 12:37
 • Reply Siw

  Hej Jeanette
  Sikke en fin mave….
  Du må gerne tage Pamol imens du er gravid.
  Jeg har også haft en del ligament-smerter første gang jeg var gravid, men de kom og gik en del. Specielt i det trimester du er i nu, fordi det hele giver sig og strækker/udvider sig. Det er helt normalt men kan gøre rigtig nas.
  Jeg vil dog sige, at i min 2. graviditet fik jeg bækkenrelaterede smerter, som ikke er bækkenløsning, men gør ligeså ondt. Jeg gik til læge, efter jeg en eftermiddag skulle lægge mig i sengen og ikke kunne løfte mine ben op i sengen, pga. smerter (Jeg måtte have min ældste til at løfte mine ben op i sengen). Jeg blev sygemeldt fra mit job ca. 8 uger før termin pga. jeg ikke kunne holde til at stå op/gå en hel dag. Så jeg synes da du skulle runde din jordemoder/læge og få det tjekket…

  10. august 2017 at 12:55
  • Reply Jeanette Ottesen

   TAK for din kommentar Siw. Jeg må få det tjekket!

   10. august 2017 at 17:59
 • Reply Pernille

  De smerter du beskriver havde jeg også da jeg var gravid..
  For mig hjælp det at sove med en pude mellem knæene om natten.. Og så kan man lindre det lidt ved at massere den nerve (som forsager smeten) let når man er i bad.. det hjælp mig lidt..
  De kloge i sundhedsystemmet siger man godt må tage en panodil, men alt hvad man indtager indtager barnet jo sådan set også.. 🙂
  Fortsat go graviditet..

  10. august 2017 at 14:50
  • Reply Jeanette Ottesen

   Tak for godt råd Pernille 🙂 og tak fordi du læser med

   10. august 2017 at 17:58
 • Reply Jannie

  Yoga er vejen frem fandt jeg ud af (er i 22. uge). Det er virkelig lækkert!

  10. august 2017 at 16:40
  • Reply Jeanette Ottesen

   Hej Jannie,
   Går du til normal Yoga eller graviditets yoga?

   10. august 2017 at 17:56
 • Reply Karina

  Uha det lyder som om at det er din iskias nerve er i klemme.
  Jeg har det på samme måde som du beskriver der. Lige nu er jeg 26+4 Og blevet halvtids sygemeldt. Jeg skulle slappe af. Når det gør ondt er det et sinal på at kroppen trænger til hvile sagde min læge.

  10. august 2017 at 17:26
 • Reply Mette

  Hej Jeanette.
  Jeg vil bare sige, at vi er i samme båd ✋ Du er ikke den eneste!
  Jeg har sindssygt ondt i inderlår og lyske, og det bliver værre i løbet af dagen – især hvis jeg har været aktiv (og med aktiv menes at være i bevægelse, og ikke kun ligge på sofaen ).
  Jeg har fået anbefalet at skaffe en stor bold at sidde på og strække ud når jeg har været varm. Derudover tror jeg på, at hvad end der føles rart også er godt for kroppen. Gør det du føler er behageligt og stop når det gør ondt. Alle er forskellige og reagerer forskelligt

  10. august 2017 at 18:17
 • Reply Trine Henriksen

  Hej jeanette
  Jeg har selv givet gravidmassage, der findes nogle specielle puder hvor der er hul til maven og brysterne så du kan ligge på maven og få massage. Jeg er ret sikker på at cityfyswellness i dgibyen kan klare sådan en omgang

  Kram fra Herning

  PS elsker dine indlæg! ❤️

  10. august 2017 at 18:47
 • Reply Gitte

  Kan varmt anbefale gravidyoga her, starter 18/8: http://yogavesterbro.dk/workshops/

  10. august 2017 at 20:50
 • Reply Trine Poulsen

  Hej Jeanette. Jeg købte en aflang pude/pølse da jeg var gravid og sov med.. Den kunne justeres i hårdhed, da der er krøjerkugler i. Og jeg købte den billigt, mange gravid puder skal man give en formue for og personligt synes jeg det var vildt.
  Den jeg købte kunne man også vaske betrækket på hvilket var rigtig fint og netop det med at man kan indstille hårdhed var også rigtig fint.
  Hvis man kender nogle der er gode til at sy, vil jeg sige at det nok er lige før det kan betale sig at få nogle til at lave den. Det er rimelig enkelt..
  Håber ellers du får en god graviditet.. Jeg fik selv ligament smerter tidligt og døjede også med iskias nerven og det er bare ikke sjovt.. Men men men husk på det er så meget det hele værd..!!

  10. august 2017 at 20:50
 • Reply Gitte Raagaard

  Hej Jeanette
  Jeg har samme uddannelse som Claus (landsholdets massør) og er indehaver af en pude …. hvor der er plads til store bryster og stor mave… jeg er klar

  10. august 2017 at 21:22
 • Reply Henriette

  http://psykomotorisktraening.dk/foedselsforberedelse/
  Er sikker på, at du kan få en masse hjælp og vejledning her.

  10. august 2017 at 21:23
 • Reply Johanne

  Hej Jeanette,
  Synes du ser så fin ud med maven!! Mht vægten, kan jeg fortælle, at jeg lynhurtigt tog 5-6 kg på de første 12 uger!? Men så har vægten næsten stået stille siden, og jeg er i dag i uge 33 og har i alt taget ca.8-9 kg på. Jeg indstillede mig lidt på, jeg ville blive et murmeldyr med den hurtige vægtøgning i starten (er normalt en lille spirrevip), men det er altså ikke sket endnu. Så måske du også bare tager mere på i starten, du er jo i god form, så det er slet ikke sikkert du bliver kæmpe!fortsat dejlig graviditet!

  10. august 2017 at 22:06
 • Reply Cathrine

  Jeg er selv lige blevet mor til den dejligste lille pige for en uge siden og tro mig hvaltiden er det hele værd bagefter
  Som Fys ville jeg anbefale dig at ligge en varmepude på og evt selv massere lidt der hvor du er øm, ligamentsmerterne kommer nu hvor du vokser mere og mere så husk at slap af og giv din krop lidt ro☺️ Hvor ser du ellers bare fin ud.

  11. august 2017 at 07:46
 • Reply Helle

  http://jordemoderhuset.com/gravidmassage/

  11. august 2017 at 08:40
 • Reply Naughtya

  Jeg synes bare, at du ser 10 x dejligere ud ⭐️

  11. august 2017 at 09:24
 • Reply Uriah

  Det hedder ikke: Jeg vil VÅGE at påstå, men jeg vil VOVE at påstå …

  12. august 2017 at 08:25
 • Reply Nessie

  https://www.instagram.com/menobeik.training/

  Måske min Søster Meno kan hjælpe dig. Og hun har selv lige født nr 2.

  12. august 2017 at 20:01
 • Reply fuck

  Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It really helpful & it
  helped me out a lot. I’m hoping to provide one thing again and aid others like you aided me.

  12. august 2017 at 22:55
 • Reply Louise Winberg

  Hej Jeanette.

  Jeg vil starte med at sige at det ikke kan betale sig at sammenligne sig selv med andre gravide – hver eneste graviditet er individuel. Ingen er ens!
  Jeg ved så også at det er MEGA svært ikke at sammenligne sig med andre…!
  Når det er sagt, så regner jordemødrene en samlet vægtstigning omkring de 12 kg. som værende helt normal.
  Lidt sjov info:
  Selve barnet vejer før fødslen cirka 3.500 gram.
  Livmoderen vokser til cirka 900 gram.
  Fostervandet er cirka 800 gram.
  Brysterne vokser med cirka 400 gram.
  Den øgede blodmængde er cirka 1.250 gram.
  Moderkagen vejer cirka 650 gram.
  Væskeansamlinger er cirka 2.000 gram.
  Fedtdepoter under huden er cirka 1.700 gram.

  I alt er dette en vægtstigning på 11.200 gram, som er en hel normal vægtforøgelse.

  Jeg tog lidt under 12 kilo på under min graviditet. Der er andre der tager mere på, og det skal man ikke tænke over. Det hele afhænger af hvordan barnet vokser, hvor meget væske der ophobes i kroppen, da dette er meget individuelt osv.
  Nyd din graviditet i fulde drag, og tænk ikke så meget på vægten. Det skal nok komme af igen. Selve fødslen er en effektiv slankekur!
  Jeg var nede på min normalvægt igen kun tre uger efter fødslen.
  Den kunne dog ikke holdes der, pga. smerter mv. der invaliderede mig fuldstændig, så har slet ikke mulighed for det aktivitetsniveau længere, som jeg havde før graviditeten.

  Jeg havde også de smerter du beskriver under graviditeten. Det er vigtigt at du får det tjekket ved lægen/jordemoder. Det kan være starten til bækkenløsning – og det er noget skidt! Jeg fik selv hofteskred under/efter fødslen. Utrolig smertefuldt!

  Du må tage pamol under graviditeten. Alt med måde. Så længe du kan klare dig uden, er det at foretrække. Baby får det jo også.

  Jeg syer meget. Hvis ikke du kan finde en pude tættere på din bopæl (jeg bor i Horsens), så syer jeg gerne en til dig.
  Du har været mit forbillede i svømning i årevis, da jeg også selv svømmede konkurrence før graviditeten. Kan jeg hjælpe dig til en bedre nattesøvn, gør jeg det gerne.

  13. august 2017 at 21:21
 • Reply Silvia Odete Morani Massad

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that
  “perfect balance” between user friendliness and visual appearance.
  I must say you’ve done a superb job with this. Also, the
  blog loads super quick for me on Opera. Exceptional Blog!

  29. august 2017 at 13:58
 • Reply Porno

  Thanks , I’ve recently been looking for info about this subject for ages and yours is the greatest I have discovered so far. However, what concerning the conclusion? Are you certain about the source?

  28. oktober 2017 at 20:34
 • Reply PORN

  Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionally¡KI am glad to search out so many useful information right here within the publish, we need develop extra techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  28. oktober 2017 at 21:53
 • Reply FUCK

  you’ve a fantastic weblog here! would you wish to make some invite posts on my blog?

  29. oktober 2017 at 01:26
 • Reply buat akun sbobet indonesia

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

  30. oktober 2017 at 10:55
 • Reply Online Educations

  Thanks , I have recently been searching for info about this subject for a long time and yours is the best I have came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply?

  30. oktober 2017 at 12:52
 • Reply make money online

  Useful information. Lucky me I discovered your site unintentionally, and I’m stunned why this coincidence didn’t took place in advance! I bookmarked it.

  31. oktober 2017 at 20:32
 • Reply cara daftar sbobet4d

  you’re actually a excellent webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a excellent activity in this subject!

  1. november 2017 at 12:17
 • Reply Interior Design

  excellent issues altogether, you simply won a logo new reader. What could you suggest in regards to your publish that you just made some days in the past? Any positive?

  1. november 2017 at 17:30
 • Reply Country Kitchen

  I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  1. november 2017 at 17:34
 • Reply Hair Color

  You can definitely see your enthusiasm within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

  2. november 2017 at 22:03
 • Reply Exclusive Style

  Well I definitely enjoyed studying it. This subject offered by you is very useful for good planning.

  2. november 2017 at 22:16
 • Reply XXX

  I was suggested this blog by my cousin. I am now not certain whether this publish is written by way of him as no one else understand such distinctive approximately my trouble. You’re incredible! Thank you!

  4. november 2017 at 01:12
 • Skriv en kommentar

  Du vil måske også ku' li'