Gravid 29. uge and counting…

Udgivet i kategorien Baby, Maven, Nyt

Jeg er nu gravid i 29. uge. -kæft det går alligevel hurtigt var?! Jeg er det, jeg ville kalde for ”ægte gravid” nu! Det ligner ikke længere, at jeg bare har spist mange kager hen over sommeren, nu er jeg rigtig rund 😉 Det er jo både blevet en smule besværligt med visse ting, men også super hyggeligt at bære rundt på sådan en klump levende kød og knogler. Men nu er jeg altså rigtig gravid, forstået på den måde, at alt føles så virkeligt lige pludseligt. Jeg mærker hende hver eneste dag og flere gange dagligt, hun har en fest uden lige inde i min mave. Det er så fedt at mærke, at hun nærmest allerede har en personlighed, og gør det klart over for mig, hvad hun vil og ikke vil. Når jeg laver specifikke ting, når jeg er for aktiv, når jeg ikke er aktiv nok, så får jeg besked.

Jordemoder

Jeg var hos jordemoder i denne uge, og det blev lige pludseligt meget virkeligt, da vi går igang med at tale om fødslen. Der er under 3 måneder til jeg har termin, nok tættere på 2 1/2 måned end 3, så det er jo faktisk lige rundt om hjørnet. Men, det der med at skulle føde et barn, er stadig så langt fra hvad jeg kender til, så det stadig er lidt uvirkeligt, at jeg rent faktisk skal gøre det. Det bliver jo en hel præstation i sig selv, og nok det største man opnår som kvinde i denne verden. Hvordan man så kan glæde sig så meget, til at gennemgå så meget smerte, det er lidt svært at forklare, men det gør jeg virkelig. Min krop er vant til en vis form for smerte, men der er bare ikke så meget blod involveret som der er ved en fødsel, tænker jeg 😉 Men jeg glæder mig til at levere mit Master piece ♥

Stående fødsel?

Jeg har nogle relativt stærke ben og ballemuskler, og det har altid været min styrke. Så, nu kommer så spørgsmålet… skal jeg føde stående? Synes bare det virke mærkeligt og svært, at skulle presse noget ud, liggende. Der er jo en meget bedre tyngdekræft når man er stående. Eller hvad?

Er der nogle af jer læsere derude, som har prøvet at føde stående? Det lyder lidt som en vild præstation, men jeg føler også, at det godt kunne være noget for mig. I don’t know.. måske jeg også bare skal tage den lidt på gefühl når jeg kommer dertil?

God søndag derude ♥

 

1. oktober 2017
/
Tidligere indlæg Næste indlæg

24 Kommentarer

 • Reply Louise

  Yes! Jeg vil være den største fortaler for en stående fødsel! Jeg fødte min datter i Januar i år (1. gangsfødende) Før fødslen havde jeg det som dig – jeg var spændt, nervøs, glædede mig men var aldrig bange. Det blev for mit vedkommende en relativ hurtig fødsel på 4 timer. Da jeg kom ind på Herlev og direkte på fødestuen, stillede jeg mig op af sengen og der blev jeg stående til jeg selv tog imod hende, 2 timer efter. Jeg kunne slet ikke forestille mig at ligge ned og føde. De to undersøgelser jordemødrene lavede undervejs, i liggende stilling, var ren tortur. Jeg vil helt klart mene at dit bækken er i en langt mere “fødevenlig” stilling og du kan få så stor gavn af følelsen af at presse al din vægt og hver en kraft ned i gulvet og dermed arbejde med tyngdekraften.

  Glæd dig! Ja det gør naturligvis ondt at føde(!) men det er den mest fantastiske oplevelse. Gå aldrig i panik – det får du intet ud af 😉
  Fødderne i gulvet og lyt til din jordemoder. Held og lykke! 🙂

  // Louise

  1. oktober 2017 at 16:40
 • Reply Regina

  Hej☺️
  Rigtig fin blog du har, har fulgt med fra din graviditetsstart. Stort tillykke med det.
  Jeg har lige født vores nummer 2 og det har været 2 vidt forskellige fødsler. Har ikke prøvet stående fødestilling, men første gang havde jeg forberedt, at det skulle foregå i vand (kan virkelig anbefales). Anden gang var liggende på briksen, det var ikke særlig behageligt (er der vel ingen fødsel der er). Men havde egentlig troet denne fødsel også skulle være i vand, men sådan gik det ikke.
  Så mit råd til dig efter 2 vidt forskellige fødsler er, at det er en god idé, at vide hvad du evt vil/ikke vil, men at du måske på dagen har en helt anden idé om, hvordan det skal foregå.
  Så fortsæt med at undersøge mulighederne.
  Held og lykke med det hele ☺️

  1. oktober 2017 at 16:46
 • Reply Stine

  Hej Jeanette
  Der er helt vildt mange “rigtige” fødestillinger. Det er kun på film at alle føder liggende på ryggen. Mange kvinder føder stående, liggende på alle 4 eller i en 3., 7., 19. stilling 🙂

  Ofte er det først når pressetrangen kommer sidst i fødslen, at man kan mærke hvad der føles rigtigt for en selv.
  Så vær åben overfor at du har mange muligheder og stol på at din krop nok skal fortælle dig hvad der er rigtigt for dig til sidst.

  Sørg for at få fødselsforberedelse, så du kender endnu mere til dine muligheder og er godt forberedt.

  Kh Stine

  1. oktober 2017 at 16:57
 • Reply Cathrine

  I vand selvfølgelig Jeg er selv gammel svømmer og har altid været glad for vand, så det forekom mig meget naturligt. Dog var huden rimelig fucked op efter 6 timer i fødekar Havde også tænkt stående, men vand var altså ret rart, og det blev ikke ulækkert

  1. oktober 2017 at 17:29
  • Reply Cathrine

   Iøvrigt en super fin mavse

   1. oktober 2017 at 17:30
 • Reply Britt

  Jeg har født liggende på alle 4 ved mine sidste to fødsler( har 3 børn) og lige indtil sidste øjeblik har jeg gået meget rundt, så til allersidst er jeg kommer ned på alle 4. Det virkede meget mere naturligt for mig at bevæge mig rundt og jeg er også sikker på at det er en god ide at få hjælp af tyngdekraften i pressefasen! Min første fødsel var et mareridt, jeg troede jeg skulle føde i vand, men det fungerede slet ikke for mig. Det vigtigste tror jeg, er at lytte til sin krop og ikke til alle andres gode råd Som topatlet er du garanteret vant til at lytte til din krops signaler, så du skal nok finde ud af hvad der fungerer bedst for dig. Pøj pøj med det hele.

  1. oktober 2017 at 18:02
 • Reply Anne Pahl

  Så hyggeligt at følge med. Har selv termin to uger efter dig og kan klart nikke genkendende til både efterhånden at være blevet “rigtig” gravid og så det er det er lidt uvirkeligt, at jeg skal gennemføre en fødsel. Ved jeg jo godt med min logiske hjernen at jeg skal og tvivler ikke på jeg kan, men det er bare fjernt fra noget man nogensinde har prøvet. Ift at føde stående har jeg faktisk også læst godt om det, netop pga tyngdekraften, som du også skriver

  1. oktober 2017 at 18:04
 • Reply Charlotte Thyme

  Jeg sad på en såkaldt fødestol, nærmest som en toiletforhøjer, hvor ens tyngdepunkt er lidt mere naturligt Det var faktisk en super god oplevelse.

  1. oktober 2017 at 19:39
 • Reply Katrine

  Jeg har født nr. 2 og 3 stående – det virkede super godt for mig. Kunne slet ikke arbejde med en liggende fødsel
  Rigtig god fornøjelse med det hele. Det er en ekstrem oplevelse på alle måder – og så dejligt når det er ovre.
  Vh Katrine

  1. oktober 2017 at 20:03
 • Reply Mia

  Jeg vil helt klart anbefale vandfødsel. Varmt vand er smertelindrende, så der var ikke behov for yderligere smertestillende. Du har mulighed for at bevæge dig i badekaret og er derfor ikke låst fast i en seng.
  Jeg havde en rigtig god oplevelse og er ikke afskrækket for at gennemgå det en gang til 🙂

  1. oktober 2017 at 20:43
 • Reply Cathrine

  Jeanette det er det fedeste at føde jeg har lige født vores første barn i august og det var den vildeste følelse☺️ Jeg havde en masse ideer om fødslen om at jeg gerne ville være i vand hele tiden og ikke skulle have noget smertestillende. Det med de smertestillende blev som jeg havde tænkt men jeg kunne godt nok ikke holde til at være i vandet hele tiden som jeg havde troet. Min pointe er derfor at du må tage det hen af vejen fortæl din jordmoder hvad dine tanker er også kan de altid laves om på dagen når du er igang Men hvor er det bare dejligt at læse dine om dine tanker og oplevelser☺️

  1. oktober 2017 at 20:43
 • Reply Camilla DS

  Hej Jeanette.
  Jeg fødte mit 3. barn stående. Synes det var meget rarere at stå. Jeg har haft SÅ ondt, når jeg har ligget!
  Så jeg hepper på stående fødsel Du bliver så sej til det hele er jeg sikker på!

  1. oktober 2017 at 21:20
 • Reply Kristine

  Jeg fødte liggende i sideleje. Jeg stod op i ca 15 min efter pressefasen startede og det var bare for hårdt for mig. Mine ben næsten kollapsede fordi jeg brugte så mange kræfter. Så jeg kunne ikke holde ud at stå op til sidst. Jeg gjorde det mest for at tyngdekraften kunne hjælpe ham helt ned.
  Men du finder ud af det når du står i det. Lyt til din krop. Du finder hurtigt ud af hvad du vil og IKKE vil når først står der. 🙂

  1. oktober 2017 at 21:45
 • Reply Vicky

  Hej Jeanette,

  Jeg fødte min datter stående og stod faktisk op det meste af “pressefasen”. Jeg havde egentlig tænkt at jeg bare skulle ligge ned, fordi det faldt mig mest naturligt, men jeg fandt hurtigt ud af, at det bare fungerede for mig at stå op. Netop, som du selv skriver, for at få tyngde på. Så det kan sagtens anbefales herfra.
  Anden gang, da jeg skulle føde min søn, nåede jeg slet ikke at tage stilling til hvad jeg ville. Han havde simpelthen bare travlt med at komme ud, så der blev det, den helt klassiske, på ryggen.
  Jeg tror at det er rigtigt sundt at gøre sig nogle forestillinger om, hvordan man godt kunne tænkte sig at fødslen skal forløbe. Men man finder først helt ud af hvad der fungerer når man står “midt i det”.

  Håber at det kan hjælpe dig lidt. Held og lykke med det hele. ❤️

  Venlig hilsen
  Vicky

  1. oktober 2017 at 22:06
 • Reply Gert ottesen

  Tænker, du er jo en vandhund så hvorfor ikke i det våde element

  1. oktober 2017 at 22:31
 • Reply Sanne

  *jordemoder

  Det er sikkert fint nok at gøre sig nogle tanker om fødestilling, men for mange – og jeg selv i hvert flad – gælder det, at man kommer gennem alle mulige stillinger under fødslen… knæliggende, sideliggende, på ryggen osv. Jeg endte med at presse i lidt over 2 timer, så der vat i hvert fald tig mulighed for at prøve forskellige stillinger af Mens nogle jo får det overstået på blot et par presseveer…

  1. oktober 2017 at 22:53
 • Reply Nina

  jeg sad på hug med min søn. Meget nemmere end at ligge ✌️

  2. oktober 2017 at 00:03
 • Reply Anja

  Tag det som det kommer.. Du ved først hvad du har lyst og overskud til, når du er i det.. ☺️

  2. oktober 2017 at 08:21
 • Reply Katja

  Jeg tænker det helt på gefuhl, da man aldrig ved hvad der sker undet fødslen. Det kan føles rart, at stå og bevæge bækkenet under veerne og skulle hjælpe baby med, at komme længere med i bækkenet Jeg tænker du skal forberede dig på lidt af hvert, køb dig evt til privat fødselsforberedelse, det havde jeg stor glæde af. Jeg har født liggende og i vand, begge dele var fine oplevelser. Glæd dig, det den største gave i verden og alle veerne værd. Pøj pøj

  2. oktober 2017 at 08:30
 • Reply Helle

  Jeg fødte min søn stående op ad sengen på fødestuen. Det fungerede virkelig godt, netop pga. tyngdekraften. Med min datter “sad veerne” i benene, som rystede så meget at jeg ikke kunne stå. Så det kan være lidt svært at planlægge.

  2. oktober 2017 at 10:51
 • Reply Jeanette

  Så smuk og fin en mave. Det er så lækkert når man når til det punkt hvor maven strutter så man virkelig kan se man er gravid som du skriver Angående fødsel, så havde jeg ikke den fjerneste ide om hvad jeg ville under fødslen, blot at jeg ikke ville i badekar. Meget overraskende endte jeg med at finde god ro i at sidde på en pilatesbold og hjælpe kroppen aktivt på vej, men da det kom til pressefasen lå jeg ned med benene trukket godt op under mig, da min krop også havde brug for hvile efter mange timer på benene. Er sikker på du selv pludselig kan mærke hvad der er det rigtige for dig under fødslen når du står i det og jm er heldigvis gode til at guide. Det bliver dejligt for jer at møde jeres lille pige❤️

  2. oktober 2017 at 11:51
 • Reply Tine

  Jeg fødte stående tredje gang – det var egentlig ikke planen, men min datter ville sgu ikke ud ellers Jeg stod tilmed op i fødekarret. Planen var, at hun skulle fødes i vand, ligesom min søn (nr. 2).. men hun kunne altså bedst passere ned igennem mit bækken, da jeg stod op Jeg lå ned på en briks ved min førstefødte, og det vil jeg ikke anbefale nogen Jeg var så overvældet af smerten, at jeg mistede kontrollen over min krop.. så da jeg ventede min søn, sagde jeg til mig selv, at denne gang ville jeg prøve at arbejde mere med og undersøge andre muligheder – bl.a. en vandfødsel. Det kan jeg klart anbefale

  2. oktober 2017 at 14:17
 • Reply Lisa

  Det er godt at ha nogle retningslinjer og idéer om hvordan du vil ha det. Men det kan sagtens være at du kan og vil noget andet når du står i situationen.

  2. oktober 2017 at 20:56
 • Reply Sara

  Jeg har fået anbefalet bogen ‘aktiv fødsel’ er ikke selv nået til den endnu – men den handler netop om hvilke stillinger der er bedst, og langt bedre end liggende – som egentlig slet ikke er det mest optimale. Måske du kan få gavn af den også ☺️

  6. oktober 2017 at 20:56
 • Skriv en kommentar

  Du vil måske også ku' li'