Dagpleje vs. Vuggestue?

Udgivet i kategorien Nyt, Real life

Jeg tænker der er mange derude der går med samme tanker som mig, omkring hvilke institutions muligheder man skal vælge til sit barn. Jeg har længe hældt meget til dagpleje, udelukkende fordi jeg synes det lyder hyggeligt, og fordi min søster elskede hendes dagpleje. MEN, hvad gør man når dagplejemor er syg, eller skal på ferie?? -så er man da på røven, eller hvad!? En vuggestue lukker jo ikke bare sådan ned hvis der er en pædagog der er blevet syg. Vuggestuer og børnehaver er meget ofte overfyldte, og jeg kommer derfor i tvivl om jeg vil byde mit barn det? På den anden side, så bliver ens børn nok lidt mere robuste af at komme i en offentlig institution, både mht. helbred men da helt sikkert også selvværd og udadvendthed. I en dagpleje, der får mit barn vel meget mere opmærksomhed og omsorg end hun ville få i en vuggestue? Der er så mange for og imod’er hos begge dele, så jeg har brug for din hjælp! ♥

SÅ, nu ligger jeg lige op til debat her på bloggen 😉

Hvad synes du? Dagpleje eller vuggestue?

Og hvornår skal man i øvrigt skrive sig op?

Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor ♥

15. oktober 2017
/
Tidligere indlæg Næste indlæg

34 Kommentarer

 • Reply Stine

  Jeg ved ikke hvordan det foregår i din kommune, men i København er dagplejerne omdelt i grupper på 8 dagplejemødre, de mødes en gang om ugen og laver aktiviteter med børnene, så børnene møder de forskellige dagplejemødre. Ved ferie eller sygdom kommer barnet i gæstedagpleje hos en af de andre dagplejemødre.

  Jeg var på besøg i legestuen hvor en af grupperne mødtes. Der fortalte de en hel masse om hvordan det hele foregik 🙂

  Du kan eventuelt undersøge om det er tilsvarende i nærheden af dig, og om du kan få lov til at komme på besøg 🙂

  15. oktober 2017 at 16:53
  • Reply Sofie Lynnerup

   Hej Jeanette.
   Tror alle har mange af samme tanker, men JEG ville aldrig vælge vuggestue (jeg læser selv til dagtilbuds pædagog) og jeg ved desværre hvordan hverdagene står til hele dagen lang i et vuggestue liv. Min søn går i dagpleje og når dagpleje mor har været syg eller på ferie kommer han altid over til en fast Gæstedagpleje mor som han også kender (fordi dagplejerne mødes af og til så flere børn kan lege på tværs). Også ved jeg også bare af teorien at børn slet ikke har behov for den kæmpe socialisering i den tidligere alder, de lærer tværtimod bedre at være robuste og få en stærk selvtillid af at være omkring mindre børn i den alder for så skal de ikke også navigerer rundt i store børnegrupper, manglende voksen kontakt og mærke efter i sig selv (udvikling). Jeg ser klart flest fordele ved dagpleje, de skal nok lære alt omkring børnehave livet og at indgå i fællesskaber .. men alting til sin tid, så længe de er små synes jeg man skal tænke på hvad deres hjerne KAN arbejde med og hvilke situationer man stiller dem i. Igen, jeg ser hele vuggestuelivet og ikke bare et par minutter ved aflevering/hentning…

   16. oktober 2017 at 16:50
  • Reply DJ

   Min datter var skrevet op til både integreret vuggestue og dagpleje. Hun fik tilbudt dagpleje og blev rådet til at tage den plads og holde venteplads for vuggestuen så det gjorde jeg da der var lang ventetid. Vi var nede at se dagplejer og hun har sød nok og alt det. Da min datter var ca 10 mdr startede hun i dagplejer og gik der i ca 4 mdr derefter kom hun over i integreret vuggestue. På de 4 mdr oplevede jeg at dagplejemoren havde ferie to gange (heldigvis var jeg hjemme så kunne have hende hjemme de to uger. Oplevede også flere gange at min datter var eneste barn ved dagplejen (og hovedsagen til hun kom ud var for at være sammen med andre børn) plus de andre børn var mindst 1,5 år ældre end min datter så når de andre skulle i børnehave kom der et kæmpe skift og kunne risikere der kom 3 nye spædbørn så min datter ikke havde legekammerater. Flere børn i dagplejen kaldte dagplejen for mor og deres forældre ved navne. Og var vejret dårligt blev deres legestue aflyst

   Alle de ting sammen passede mig ikke rigtigt

   Efter ca 4 mdr i dagpleje startede hun i vuggestuen. Der er altid andre legekammerater også på hendes alder. De er gode til at aktivere dem med sanglege og andet leg. Der er også emneuger. Min datter er mere stimuleret nu end hun var i vuggestuen
   Efter min datter er startet i vuggestuen er hun også blevet mere udadvendt og der er ingen ferielukninger.
   Er virkelig glad for hun endte i en integreret vuggestue

   25. marts 2018 at 15:19
 • Reply Danielle Søndergaard

  Kan godt forstå der er for og imod ved begge dele. Jeg har selv arbejdet i flere vuggerstuer og også intergreret vuggestue/børnehaver samt en idrætsvuggestue – fordel ved vuggestue er at der er flere børn at lege med og selvom der er flere børn kan der stadig være stort fokus på hvert enkelt barn i forhold til behov (kommer selvfølgelig an på stedet og hvor dygtige personalet er). Ved nogle steder i københavns kommune er ventetiden desværre helt oppe på 1 år og 2 måneder før barnet kan få plads. Jeg vil råde til at gå ud og besøge ved åbent hus arrangementer vuggerstuer/integrede institutioner da det giver et ret godt billede. Og så så tidligt så muligt skriv barnet op på ventelister:) en ting som jeg synes kan være negativt ved vuggestuer er hvis dit barn er særligt sensitivt eller har brug for ekstra meget omsorg så er der ikke helt tid til det (med mindre su fx får basis plads – her kommer dit barn til at gælde som for 2 børn (men mener kun det kan søges hvis barnet er for tidligt født eller det er blevet bevidst af læger at barnet har særlige behov/diagnoser). En anden ting du skal være opmærksom på er størrelsen på vuggestuer nogle er storw, nogle er mindre osv det har også stor betydning. Sidste ting findes der også institutioner der har forskelligt fokus fx idræts vuggestuer, musik, friluft osv 🙂 kan selv anbefalde den institution jeg arbejde i for et år siden som er mini ajax (det mest kompetente og dygtige personale og den dygtigste leder

  15. oktober 2017 at 17:18
 • Reply Heidi Kjær

  Hej Jeanette.
  Som Stine skriver i sit oplæg er dagplejemødre som oftest delt i mindre grupper. Dette for at børnene lærer hinanden at kende, og dagplejerne får kendskab til alle børnene i tilfælde af sygdom og ferie.
  Vi har selv benyttet dagpleje til vores datter, og har bestemt ikke fortrudt. Institutionerne skal de tids nok komme i kontakt med.
  Både børn og os voksne får et helt specielt forhold i en dagpleje. Vi benyttede også ” vores” dagplejer, da vi skulle giftes og datteren skulle passes. Dette er jo lidt specielt, men her var hun tryg, det vidste vi, og det er jo ” once in a lifetime”. Vi var utroligt glade for det.
  Håber at dette giver lidt at tænke over og overveje nærmere.
  Held og lykke med det.

  15. oktober 2017 at 17:22
 • Reply Mette Nielsen

  Vi har prøvet begge dele med vores først søn.
  Har været super glad fr vores dagpleje, selvom han skulle i gæstedagplejer når vores rigtige dagplejer var syg, ferie eller kursus.
  Han er senere kommet i vuggestue/børnehave og det har også været en rigtig god oplevelse. Især da ham skulle fra vuggestue til børnehave skulle vi ikke have endnu en indkøring da han klarede det selv.
  Der er mere opmærksomhed og omsorg men synes også de har været gode i vuggestuen.
  Dagplejen var igennem Københavns kommune (husum/Brønshøj området)
  Vuggestue/børnehave er i Albertslund kommune

  15. oktober 2017 at 17:23
 • Reply Camilla Olesen

  Min søn var i dagpleje. Og alle dagplejerne i området havde mindst en dag om ugen, hvor de mødtes med alle børnene. På den måde kom børn og voksne til at lære hinanden at kende, og derfor var det intet problem, når han skulle i gæstepleje. Min søn er stort set aldrig syg, og han er et yderst udadvendt barn. Så jeg stemmer hundrede procent for en dagpleje. Og så selvfølgelig af alle de samme grunde, som du selv skriver

  15. oktober 2017 at 17:42
 • Reply Line Lund Blixt

  Vi har valgt dagpleje (Hvidovre) til begge vores pige. Det har været, og er stadigvæk, en fantastisk og nærværende oplevelse for pigerne og os. Der er 4 år mellem vores oplevelser. Begge dagplejemødre har været helt utrolige, begge har fået en rolig start på institutionslivet. Vi har 4 børn i gruppen, og der er legestue en gang om ugen, hvor de bla laver fælles sanglege, tumlestik, og andre hyggelige ting. Ved sygdom og ferie, så kommer børnene i gæstepleje, vi er så heldige at vi har en fast gæstepleje så børnene er trygge. Det er en rolig hverdag at være i dagpleje. Der er selvfølgelig mange gode vuggestue hvor man også laver mange spændende ting, og hvor der er nærværende pædagoger. Jeg var og er klart mere tryg ved dagpleje med kun 4 børn og en gang om ugen med mange børn. Mærk efter i din mave, og besøg både dagpleje og vuggestue.

  15. oktober 2017 at 17:43
 • Reply Line Lund Blixt

  Opskrivning kan ske så snart du kender deres cpr nr

  15. oktober 2017 at 17:45
 • Reply Pia

  Kunne jeg gøre det om havde jeg klart valgt vuggestue.. Vi har så også været meget uheldige med vires dagplejer til begge vores drenge..
  Så vuggestue er jeg til idag.

  15. oktober 2017 at 18:00
 • Reply Anne

  Angående håret, så mistede og tabt jeg en del hår under graviditeten men også under og efter amning. Så jeg tror, det er helt normalt. B-stærk vitaminer er guld værd, ved dog ikke om du må tage dem MENS du er gravid, det værd at undersøge.

  Dagpleje eller vuggestue der var jeg også i tvivl om, hvilket jeg skulle vælge. Jeg endte med at vælge integreret vuggestue med den tanke om, at jeg ikke skulle flytte min pige nogle nye steder hen, før hun faktisk skal i skole. Hun kender alle pædagogerne både i vuggestue afdelingen men også i børnehaven når hun skal derhen. En anden vigtig grund til at jeg valgte vuggestue var, at hun ville få venner og de vil følges fra vuggestue til børnehaven, så hun har altid én eller flere som hun kender og er tryk ved.

  15. oktober 2017 at 18:03
 • Reply Laura

  Jeg vil helt sikkert sige dagpleje, har arbejdet en kort periode i en vuggestue og min mor er dagplejer. Jeg synes at børnene i en dagpleje får de en helt anden omsorg end de gør i en vuggestue.

  15. oktober 2017 at 18:20
 • Reply Sarah Halling Petersen

  Halløj!
  Jeg har gået i dagpleje som lille, det samme har mine søskende og derefter børnehave.
  -Vi har alle tre haft stor gavn af det, der var heller ikke ret mange børn i dagplejerne, der imod så var der pænt med børn i børnehaven men vi gik på forskellige stuer i den tid.
  -God Søndag

  15. oktober 2017 at 18:33
 • Reply Petersen

  Dagpleje, færre børn og altid den samme voksne. Alle dagplejer mødes flere gange om ugen, så barnet kender de andre voksne. Flere steder har dagplejerne et hus de mødes i og ofte er det også i dette hus, barnet ville skulle være under sygdom og i ferie. Ellers er det en fast gæste dagplejer som barnet kender. Som tidligere pædagog i vuggestue, må jeg desværre erkende, at der ikke altid er tid nok til det enkelte barn. Men vil klart anbefale dig, at besøge nogle dagplejer og vuggestuer, det er den eneste møde, du kan afklare hvad der er bedste for jer. Der findes jo heldigvis også små institutioner, med færre børn på stuerne.

  15. oktober 2017 at 19:13
 • Reply Susanne

  Kære Jeanette og Marco samt jeres lille guldklump
  Det er Jer som skal beslutte hvor hun skal være i dagligdagen mens I jobber.
  En privat dagplejere har et max antal børn – de kommer ikke i gæstepleje – der kommer ingen i gæstepleje hos hende. Man ved laaaaaaaang tid i forvejen hvornår hun planlægger ferie, hvis det er en rigtig god dagplejer har hun færre lukkedage end en vuggestue – og det bliver bekendt gjort lang tid i forvejen. I en vuggestue er der mange børn – der er flere pædagoger end hos dagplejemor – men de har langt flere børn end hun har.
  Der kommer uanmeldt tilsyn hos en privat dagplejer fra kommunen – de skal overholde de samme regler.
  Ja mit hjerte banker for dagplejerne som gør et kæmpe arbejde for de børn som bliver betroet i deres varetægt
  I skal gøre det som I føler er bedst for den lille og for jer

  15. oktober 2017 at 19:50
 • Reply Karin Andersen

  Hej Jeanette
  Jeg er mir til Sarah på 15 og Stine på 10. Med Sarah var jeg ikke i tvivl, hun skulle i vuggestue. Jeg troede at dagpleje ensidig kost, ingen jævnaldrende at lege med og besværligheder når dagplejemor var syg. Derfor blev det en integreret institution. Jeg mente, at der var faste rytmer, fast personale og meget bedre styring, med hensyn til pædagogikken og hvordan børn skulle udvikle sig. Bevares hun havde det godt. Vi var glade for institutionen, og trivedes da også godt. Men vi synes også der var mange børn……
  Så da Stine kom til og skulle begynde sit institutionsliv, var vi heller ikke i tvivl, hun skulle i dagpleje. Et lille sted, de var 3 børn, den ene var samme alder som Stine, den anden plads var børn der var der i kort tid indtil de fik plads i vuggestue, som de havde søgt.
  Stine havde 3 skønne år med en dejlig dagplejemor, som vi stadigvæk har kontakt til. Hun udviklede sig og trivedes virkelig godt.
  Hvis jeg skulle vælge i dag, ville jeg vælge dagpleje. Lille trygt miljø, ikke for mange børn. Alle børn bliver set i dagplejen hver dag.

  15. oktober 2017 at 20:02
 • Reply Anja M N

  Vi har valgt vuggestue til vores datter på 15 mdr. Og vi har ikke fortrudt 1 sekund 🙂 Ja, der er mange børn og ja, til tider er der travlt. Men vi oplever at personalet altid formår at favne hele børnegruppen. Vi afleverer hver morgen en glad pige som nyder vuggestuelivet. Som bonus kender alt personale i inst. hende, så ved sygdom, ferie mm er der altid et kendt ansigt at aflevere til – ihvertfald for vores datter, vi kender dem ikke altid, hi hi (Der er 110 børn i inst.) For OS er det et kæmpe plus at hun altid afleveres samme sted, slipper for gæstepleje mm og at vi samtidig ved hvor hun om nogle år skal gå i børnehave og derfor slipper for indkøring x 2. Ikke et ondt ord om dagpleje, for os er vuggestue bare lykkes.
  Hvordan det er hvor du bor ved jeg ikke. Men her (Sønderjylland) skulle vi skrive op tilpasning senest 4. uger efter fødslen, hvis man skulle være garenteret plads fra behovsdato. Vi skrev hende op da hun var 1,5 døgn gammel og fik kun knap og nap plads som ønsket, så bare igang med det straks (Man kan ikke gøre det før fødslen)

  15. oktober 2017 at 20:09
 • Reply Nanna Ludvigsen

  Min mor er tidligere dagplejer, og jeg har derfor helt fra start været overbevist om, at vores datter skulle i dagpleje. Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn, men jeg er overbevist om, at det er bedst for vores datter at være i et miljø med færre børn og hjemlige omgivelser. De er jo i et helt alm. hjem, og der er (i vores kommune) maks 4 andre børn. Hun lærer jo stadig at omgåes andre børn, men udsættes ikke for en så radikal ændring som det ville være at rykke fra hjemmet med mors fulde opmærksomhed til en vuggestue med 30 børn. Som en anden skriver, bliver de passet af en anden dagpleje fra samme legestuegruppe i tilfælde af sygdom, kursus m.v. I legestuen omgåes de jo flere børn, og jeg tror derfor ikke nødvendigvis, at deres helbred bliver mere robust af vuggestue – og ej heller, at deres selvværd og udadvendthed bliver bedre. I en dagpleje er det nok nemmere at tage udgangspunkt og hensyn til det enkelte barn og støtte det, hvilket giver tryghed – og dermed gode forudsætninger for at udvikle en MASSE gode kompetencer.

  15. oktober 2017 at 20:25
 • Reply Michelle

  Hej Jeanette
  Jeg skriver på baggrund af at min mor har været dagplejemor i over 20 år og de sidste 8 år har haft sin egen private dagpleje. Jeg er derfor vokset op i et hjem der har været fyldt med en masse dejlige små unger igennem årene, som aldrig har manglet ro og kærlighed, fordi de netop har været Max 5 børn i gruppen i hjemlige omgivelser. Jeg vil derfor råde dig til også at lede efter private dagplejere, da du her er sikret at dit barn ikke bliver ‘kastet’ rundt hos forskellige gæstedagplejere og børnegrupper, hvis barnets oprindelige dagplejemor er syg/har ferie som ikke stemmer overens med din. Dette er især svært for sensitive børn! Min mor har ansat nogle vikarer, hvis hun nu skulle blive syg – dette er dog kun sket 2 dage i de sidste 8 år og hun plejer som oftest at have faste ferieuger, så forældrene ved det på forhånd når de bliver skrevet op. Du skal ikke tvivle på at dit barn bliver rustet til det senere institutionsliv når hun skal videre og ud til børnehave etc. da en dagpleje mødes med andre dagplejere og laver aktiviteter såsom rytmik, legestue, juleafslutninger etc., så de bliver socialiseret og inkluderet.
  Det en dagpleje dog også kan give dig og din pige, er en rolig og tryg start på livet, grundet det få antal af børn i gruppen og tro mig – det er meget tryggere at aflevere sit barn og vide at der er så få børn og derved også mere overblik og overskud. Børn skal nok blive bombarderet med indtryk og mennesker igennem hele livet, men de første år handler om nærvær og fordybelse. Held og lykke med jagten. Kh Michelle

  15. oktober 2017 at 20:34
 • Reply Sandra

  Min søn går i dagpleje og jeg elsker det. Han trives i det der private aspekt, hvor der er tid til hver enkelte barn fordi der kun er 4 børn. De hygger bare så meget og min dreng Mario stortrives virkelig bare helt vildt godt i det. På trods af at han er en energibombe som ikke kan sidde stille. Dette havde jeg lidt bekymringerne om på et tidspunkt om det ville gøre han kunne kede sig, men tværtimod er det faktisk en fordel at han er i dagpleje fordi der kkke er så mange børn så der er plads til ham:)

  Når hun er syg eller har ferie er han i gæstepleje hos nogle af de andre dagplejemødre som han ser hver tirsdag i legestuen.

  Må sige vi er så glade for vores valg og ville til en hver tid vælge dagpleje. Udfra vores erfaring, skal lige siges det er vores første barn og har dermed aldrig haft et barn i vuggestue.

  15. oktober 2017 at 20:37
 • Reply Laura

  Jeg vil helt sikkert sige dagpleje, har arbejdet en kort periode i en vuggestue og min mor er dagplejer. Jeg synes at børnene i en dagpleje får en helt anden omsorg end de gør i en vuggestue, og der er plads og tid til at være dem de er

  15. oktober 2017 at 21:00
 • Reply Michelle

  Der er fordele og ulemper ved begge dele. Jeg er selv pædagog og er derfor stor fortaler for uddannet personale og kan se mange gode ting ved vuggestuer. Vi har dog valgt dagpleje til vores søn da han har svært ved mange mennesker, babyer der græder osv. – han er nok lidt mere sensitiv end andre børn, så vi valgte udelukkende at se på hans behov.
  Vi bor i Odense Kommune og i vores by er dagplejemødrene delt op i to grupper hvor der er 7 i hver. Hver anden onsdag er de så i legestue sammen. Derudover mødes de ved hinanden, tager på legepladsen eller biblioteket sammen.
  Når dagplejemor er syg er der en fast gæstedagplejer tilknyttet de to grupper og så kommer børnene allesammen derhen, men hvis hun allerede er optaget så kommer de hen til en af de andre fra den samme gruppe. Indtil nu fungere det super godt. Vi har en glad dreng der trives og udvikler sig – og kan rumme mere og mere for hver dag.

  Men tror der er tusind forskellige holdninger – det er bare vigtigt at føle efter i maven hvad der føles rigtigt for jer.

  15. oktober 2017 at 21:06
 • Reply Emma

  Vuggestue

  15. oktober 2017 at 21:37
 • Reply Helle

  Klart dagpleje. Vi har haft begge vores drenge i dagpleje og der var de sammen med de andre dagpleje børn og mødre fast en gang om ugen. Men de faste og hyggelige rammer i et hjem, var helt fantastiske. Det er klart at det selvfølgelig også kræver en dygtig dagplejemor, men jeg tror ikke at man holder i den branche, hvis man ikke er glad for børn – det er nærmest et kald

  15. oktober 2017 at 22:10
 • Reply Kirstine

  Udegruppe når barnet bliver større, det er sådan en god måde for barnet at udeforske “verden”.

  15. oktober 2017 at 22:16
 • Reply Anna

  Jeg har selv gået i vuggestue.
  Jeg vil mene at der er større chance for at få mange venner og venner på ens egen alder. Der er masser af pædagogger du skal ikke være nervøs for at dit barn ikke for nok omærksomhed

  15. oktober 2017 at 23:04
 • Reply Christinna

  Det er svært at sige, hvad der er bedst for ens barn, da man jo skal skrive op allerede inden de er 8 uger og man derfor ikke rigtigt kender ens barn eller ved hvordan de bliver endnu..
  Vi har valgt dagpleje til vores pige, dels fordi jeg, som du, synes det lyder mere hyggeligt og hjemmeligt og dels fordi vi selv var i dagpleje som børn. Mht ferie og sygdom får man (hvis du vælger en kommunal dagplejer) tilbudt gæstepasning.
  Jeg synes ikke, du skal tænke på, at vuggestuen er fyldt og dit barn ikke får lige så meget opmærksom og omsorg. Vuggestsuerne her hos os er presset, men så er der venteliste og de lukker simpelthen for optagelse af flere børn, netop så de har tid til alle. 😉
  Vores pige har været i DP i 2 uger nu og hun er rigtig glad for det, hun er tryg ved DP moren og hygger sig meget med de andre børn – det er så skønt !!
  Du skal mærke efter helt nede i maven, hvad du synes er bedst – det er kun et valg i kan træffe ❤️

  16. oktober 2017 at 08:14
 • Reply Randi Lindved

  Jeg ved at hvis en dagpjelemor er syg, så kommer man i gæstedagpleje som så er en anden dagplejemor end hende du normalt har.
  Jeg har altid været stor fortaler for vuggestue, for synes at de børn som kommer ud i sidste ende er mere selvhjulpne og meget mere selvstændige. Tit er normeringen den samme, både i vuggestue og dagpleje. 4 børn til en voksen…
  Men synes også det kommer meget an på barnet og hvordan barnet er, for hvis barnet kan rumme mange andre børn vil jeg klart forslå en vuggestue.

  16. oktober 2017 at 15:35
 • Reply Tanja

  Vi har valgt dagpleje, den intimitet man får ved dagpleje tiltaler mig rigtig meget. Vi har dog valgt privat dp og derfor er der ikke gæste dp osv. Men for det meste når man vælger kommunal er der gæste dp. Du skal helt sikkert vælge det du føler for ❤️ Elsker at følge Din gang

  16. oktober 2017 at 21:35
 • Reply Mette

  Der er fordele og ulemper ved begge dele, men i bund og grund handler det om dit barns personlighed, hvor det vil trives bedst. Desuden har kemien mellem forældre og pædagog/dagplejer og barn og pædagog/dagplejer rigtig stor betydning for, om den valgte pasningstype kommer til at fungere for jeres familie. Vi har været glade for vores valg af vuggestue til vore to børn på nu 6 og 11, men kunne helt sikkert også have været heldige med en dagplejemor – vi valgte vuggestue pga uddannet personale/ingen gæstepleje/udvidet åbningstid.

  17. oktober 2017 at 18:00
 • Reply Katrine Jensen

  Der er som andre skriver fordele og ulemper ved begge dele.
  Jeg er vokset op med en mor der er dagplejer. Jeg elsker alt ved det og ville til hver en tid vælge en dagpleje frem for en vuggestue. Det er meget mere trygt hos en dagpleje og selvom man engang imellem kommer i gæstedagpleje, vil barnet aldrig havne i så mange hænder som man gør i en vuggestue.
  Det eneste sted hvor der er en lille ulempe er når tiden i dagpleje/vuggestue er slut. Der er overgangen fra vuggestue til børnehave oftest lettere, da barnet er vant til dagligdagen sådan et sted. På trods af det er det oftest for forældrene overgangen er sværest, – tro mig, barnet er ligeglad….

  18. oktober 2017 at 08:21
 • Reply Jeanette Ottesen - Se min baby - 3D skanning - Jeanette Ottesen

  […] TUSIND TAK for alle de vildt gode kommentarer som mange af jer kom med på mit sidste indlæg dagpleje vs. vuggestue. Det betyder og hjælper mig meget mere end i tror, så bliv endelig ved med det […]

  18. oktober 2017 at 14:10
 • Reply Jeanette Ottesen

  Af hjertet tak alle sammen! Vi er stadig ubesluttet omkring dette emne, men det har hjulpet os meget med jeres meninger og erfarringer.

  18. oktober 2017 at 14:12
 • Reply Jeanette Ottesen - Baby på sociale medier? - Jeanette Ottesen

  […] dertil. Tak for alle de vildt gode for og imod kommentarer i gav mig på indlægget herom. Læs det HER hvis du ikke fik læst […]

  29. oktober 2017 at 16:54
 • Skriv en kommentar

  Du vil måske også ku' li'